#NNGD Voorwaarden

Wij zorgen ervoor dat jij de droomreis van je leven maakt. Voordat je verder kunt moet je onderstaande voorwaarden wel eerst goed doorlezen en moet je daarmee ook akkoord gaan. Dat is nu nog belangrijker omdat door de corona-pandemie reizen anders gaat dan “normaal”. Wij hopen dat je begrijpt dat iedereen daar extra rekening mee moet houden. Het doel is om met z’n allen verantwoord op reis te kunnen. 

Lees dit goed door voordat je de reis boekt! 

 • Jij bent er van bewust van de kleurcode die op bestemming is!
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor een reis- en of annuleringsverzekering. 
 • Jij bent gezellig, avontuurlijk en een echte nietnadenkengewoondoener.
 • Je behandelt iedereen die met de groepsreis mee gaat met respect.
 • Jij beoordeelt en veroordeelt anderen niet en helpt elkaar wanneer dat nodig is.
 • Je boeking kan na betaling nog afgewezen worden en is pas definitief als je een bevestigingsmail van ons hebt ontvangen.
 • Jij bent 18 jaar of ouder.
 • De kamers zijn verdeeld in tweepersoonskamers met twee aparte bedden. Wij laten de groepsleden zelf hun kamergenoten uitkiezen. In sommige gevallen kan het ook een extra grote kamer zijn met drie éénpersoonsbedden, wanneer het aantal reizigers oneven is. Een éénpersoonskamer is mogelijk tegen een meerprijs. 
 • Jij bent zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten. Zorg ervoor dat jouw Nederlandse of Belgische paspoort minimaal nog 6 maanden geldig is bij thuiskomst. 
 • Jij bent ervan op de hoogte dat er optionele extra persoonlijke kosten bij kunnen komen voor bijvoorbeeld een excursie of eten en drinken buiten het hotel.
 • Nietnadenkengewoondoen hanteert voor deze reis de volgende annuleringsvoorwaarden indien je onverhoopt (een deel van) je reis moet annuleren: * Bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling maar niet meer dan 35% van de totale reissom; * Bij annulering vanaf de 42e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 60% van de reissom. * Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 80 % van de reissom; *Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 100% van de reissom;
 • Als wij als reisorganisatie de reis vanwege nieuwe Covid maatregelen moeten annuleren dan wordt dezelfde reis naar een andere datum verplaatst. Een terugbetaling van de reissom is alleen mogelijk wanneer we jouw plekje voor de nieuwe reisdatum hebben verkocht. 
 • Jij beschikt over een normale conditie en mentale & fysieke gezondheid. Indien dit niet het geval is bijvoorbeeld door de medicijnen die je gebruikt, ziektes of lichamelijke beperkingen waardoor je extra hulp of aandacht nodig hebt, dien je dit in het  opmerkingveld of per mail binnen 24 uur aan ons te laten weten. We hebben het recht om je reis te annuleren als we het niet veilig of verantwoord vinden. Jouw veiligheid is onze prioriteit.
 • Jij stelt de reisleiding van #nietnadenkengewoondoen niet verantwoordelijk voor gezondheidsproblemen, letselschade voor zover dit niet aan ons handelen toe te rekenen is, diefstal of het verlies van persoonlijke goederen.
 • Nietnadenkengewoondoen.nl is niet verantwoordelijk voor weigering op het vliegveld of bij de douane. 

Corona en maatregelen op de bestemming

 • De reiziger is altijd zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen – in het bijzonder inzake COVID-19 – en voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Houd hierbij ook altijd de website van www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status. Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien. De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom.
 • Wanneer je een vakantie hebt geboekt en het land stelt ineens een geldig vaccinatie- of herstelbewijs verplicht, en jij bent niet in de gelegenheid deze te tonen, dan zijn de mogelijke kosten die daaruit voortvloeien voor jouw eigen rekening. Dit geldt ook als een land bijvoorbeeld een ‘2G-maatregel’ invoert. Wanneer je jouw reis om deze reden wilt annuleren, gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden.

Mocht je positief worden getest op bestemming dan zijn de kosten voor eigen rekening. Je volgt dan de quarantaine richtlijnen van de overheid van het desbetreffende land. 

 

Als eerste een seintje krijgen als er weer een nieuwe groepsreis aankomt?