#NNGD Voorwaarden

Wij zorgen ervoor dat jij de droomreis van je leven maakt. Voordat je verder kunt moet je onderstaande voorwaarden wel eerst goed doorlezen en moet je daarmee ook akkoord gaan. Dat is nu nog belangrijker omdat door de corona-pandemie reizen anders gaat dan “normaal”. Wij hopen dat je begrijpt dat iedereen daar extra rekening mee moet houden. Het doel is om met z’n allen verantwoord op reis te kunnen. 

Lees dit goed door voordat je de reis boekt! 

 • Jij bent gezellig, avontuurlijk en een echte nietnadenkengewoondoener.
 • Je behandelt iedereen die met de groepsreis mee gaat met respect.
 • Jij beoordeelt en veroordeelt anderen niet en helpt elkaar wanneer dat nodig is.
 • Je boeking kan na betaling nog afgewezen worden en is pas definitief als je een bevestigingsmail van ons hebt ontvangen.
 • Jij bent 18 jaar of ouder.
 • De kamers zijn verdeeld in tweepersoonskamers met twee aparte bedden. Wij laten de groepsleden zelf hun kamergenoten uitkiezen. 
 • Jij bent zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten. Zorg ervoor dat jouw Nederlandse of Belgische paspoort minimaal nog 6 maanden geldig is bij thuiskomst. 
 • Jij bent ervan op de hoogte dat er optionele extra persoonlijke kosten bij kunnen komen voor bijvoorbeeld een excursie of eten en drinken buiten het hotel.
 • Nietnadenkengewoondoen hanteert voor deze reis de volgende annuleringsvoorwaarden indien je onverhoopt (een deel van) je reis moet annuleren: * Bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling maar niet meer dan 35%; * Bij annulering vanaf de 42e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom. * Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75 % van de reissom; *Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 100% van de reissom;
 • Jij beschikt over een normale conditie en mentale & fysieke gezondheid. Indien dit niet het geval is bijvoorbeeld door de medicijnen die je gebruikt, ziektes of lichamelijke beperkingen waardoor je extra hulp of aandacht nodig hebt, dien je dit in het  opmerkingveld of per mail binnen 24 uur aan ons te laten weten. We hebben het recht om je reis te annuleren als we het niet veilig of verantwoord vinden. Jouw veiligheid is onze prioriteit.
 • Jij stelt de reisleiding van #nietnadenkengewoondoen niet verantwoordelijk voor gezondheidsproblemen, letselschade voor zover dit niet aan ons handelen toe te rekenen is, diefstal of het verlies van persoonlijke goederen.
 • Nietnadenkengewoondoen.nl is niet verantwoordelijk voor weigering op het vliegveld of bij de douane. 
 • Reizen die je boekt via nietnadenkengewoondoen.nl worden afgehandeld, geboekt en verwerkt door Lavida Travel. Lavida Travel is lid van zowel de SGR als de ANVR. De door jou geboekte reizen via nietnadenkengewoondoen.nl vallen hiermee dus onder de SGR-garanties en ANVR-voorwaarden. Bij groepsreizen kunnen aanvullende of vervangde voorwaarden worden toegepast mits dit wordt aangegeven. Je bent hiermee verzekerd van kwaliteit (ANVR) enerzijds en zekerheid met betrekking tot de financiën (SGR) anderzijds. 

Corona en maatregelen op de bestemming

 • De reiziger is altijd zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen – in het bijzonder inzake COVID-19 – en voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Houd hierbij ook altijd de website van www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status. Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien. De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom.
 • Wanneer wij jouw geplande reis echter moeten annuleren doordat het land van bestemming op code oranje gaat, dan ontvang je uiterlijk binnen 4 weken de betaling van ons terug. 

Voorwaarden en maatregelen Curaçao

 • Je dient een PCR test af te nemen. Om veilig op reis te gaan, is het voor enkele bestemmingen namelijk verplicht om een PCR-test af te laten nemen. Curaçao is daar één van. Je moet voor Curaçao een negatieve PCR-test laten zien die uiterlijk 72 uur voor vertrek is afgenomen. Deze moet je uploaden als je de “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart online invult . Reizigers moeten voordat zij naar Curaçao vertrekken een “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart in vullen via de website van de overheid van Curaçao. Hier helpen we je bij indien dat nodig is. 
 • Je ontvang van ons ruim voor vertrek gratis per deelnemer een  speciale code. Deze code heb je nodig om een afspraak te maken bij een van de testlocaties van HealthCheckCenter. Meer info hierover volgt.
 • Reizigers moeten 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao. De bevestiging van de afspraak moet je bij binnenkomst al kunnen laten zien. Dit is niet in de reissom inbegrepen. Je kunt deze test alleen met een creditcard betalen.
 • Het bewijs van de afspraak voor een antigeentest, samen met het testresultaat van de negatieve PCR-test en de “Public Health Passenger Locator Card” moet je bij aankomst op Curaçao in hardcopy aan de autoriteiten kunnen laten zien. Print deze dus voor jezelf uit.
 • In het geval dat je positief test op COVID-19, moet je in quarantaine op de bestemming. Vanaf dat moment gelden voor jou de lokale verplichtingen rondom de coronamaatregelen. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor eigen rekening. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachten zijn verdwenen en je negatief test op COVID-19. 
 • Je moet in het bezit zijn van een lopende reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt. Je bent zelf verantwoordelijk voor je reis- en annuleringsverzekering die o.a.  ‘corona-gerelateerde’ gebeurtenissen dekt zoals annulering door een positieve testuitslag of hotel en ticket kosten doordat dat je extra dagen op bestemming in quarantaine moet. We kunnen je helpen bij het afsluiten van een passende reis en annuleringsverzekering. 
 • Nietnadenkengewoondoen is niet verantwoordelijk voor testuitslagen, of extra reis- verblijfskosten en hulpverlening.  

See you at the airport!