De SGR (ofwel Stichting Garantie Reisgelden) staat in voor uw vooruitbetaalde reisgelden, indien de betrokken reisagent wegens financieel onvermogen niet presteert. Lavida Travel is lid van de SGR om zo zekerheid te bieden in een financieel ongunstige situatie. Dit houdt dus in dat de SGR het gehele assortiment van Lavida Travel met uitzondering van lijndiensttickets en separate huurovereenkomsten (zoals autohuur) financieel dekt op het moment dat er sprake is van financieel onvermogen. 

In eerste instantie een onafhankelijk reisadvies. Lavida Travel is niet gebonden aan slechts één touroperator, maar doet zaken met meerdere touroperators in Nederland. De klant krijgt daarom altijd een onafhankelijk beeld van reizen en hoe prijzen hierin verschillen per touroperator. Lavida travel biedt klanten de mogelijkheid om gemakkelijk tot een gewenste vakantie te komen door middel van het zoek- en boeksysteem. Lukt dit niet, dan is er altijd de mogelijkheid telefonisch contact op te nemen, een online offerte aan te vragen of een afspraak bij u thuis in te plannen. 

Lavida Travel is een online reisbureau welke met een breed assortiment aan reizen en reisgerelateerde artikelen als tussenpersoon tussen de grootste Nederlandse touroperators en de klant fungeert. Lavida Travel tracht door middel van een groot aanbod van ’s- lands grootste (ANVR en SGR aangesloten) touroperators de klant van onafhankelijk advies te voorzien. Middels de diverse mogelijkheden aangeboden door Lavida Travel (live chat, online offerte, telefonisch en advies aan huis), kan elke klant reisadvies aanvragen toegespitst op zijn of haar individuele wensen en situatie.

Nee, dit is absoluut niet waar. De prijzen van een reisagent en een touroperator verschillen niet. Het is juist zo dat u een veel grotere kans maakt om een goedkopere reis te vinden bij ons dan rechtstreeks bij de touroperator, aangezien u bij ons de kans heeft verschillende touroperators met elkaar te vergelijken. Als dus een specifieke accommodatie door meerdere reisorganisatoren wordt aangeboden, dan zoeken wij voor u juist het voordeligste aanbod op.